Mexicaanse lasagne
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 ml crème fraîche
- 100 g geraspte kaas
- 1 zakje tacokruiden
- 400 g half-om-halfgehakt
- 4 bloemtortillas of wraps
- 15 g boter
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g roerbakgroenten (Italiaans of Mexicaans)
- 1 potje tacosaus hot
- 6 plakjes salami
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiden
Meng 200 ml crème fraîche met 75 g geraspte kaas en ¼ van de tacokruiden. Meng de rest van de tacokruiden door het gehakt. Besmeer de bloemtortillas met 1 eetlepel crème fraîche. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Doe de groenten erbij en roerbak het geheel al omscheppend. Voeg dan de tacosaus toe en laat het even doorpruttelen. Beboter een ronde ovenschaal en laat een beetje bakvocht onder in de schaal lopen. Leg hierop een tortilla en verdeel hierover een laagje gehakt-groentemengsel. Leg hierop weer een tortilla en verdeel weer wat van de saus erover. Herhaal dit nog een keer, en leg hierop weer een tortilla, leg hierop de plakjes salami en smeer hierover het crème fraîche-kaasmengsel. Zet de schaal 20 minuten in het midden van de oven. Zet dan de grill aan en laat nog 5 minuten gratineren. Serveer de lasagne in 4 of 8 punten. Lekker met een frisse salade!
Extra benodigd
Ovenschaal
Variatietip
Gebruik zure room in plaats van crème fraîche. Net waar je van houdt!
Het ledenrecept 'Mexicaanse lasagne' wordt je aangeboden door Erwin. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com