Minestrone met kabeljauw
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 400 g kabeljauwfilet, in dobbelstenen
- 2 eetlepels citroensap
- 1 courgette
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 g magere spekblokjes
- 200 g prei, in ringetjes
- 200 g wortel, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1½ liter visbouillon
- 500 ml gepelde tomaten op sap (blik)
- 100 g macaroni
- 1 eetlepel basilicum, fijngehakt
- 1 eetlepel tijm, fijngehakt
Bereiden
Bestrooi de kabeljauwdobbelsteentjes met peper, zout en citroensap en zet ze apart. Snijd de gewassen courgette in de lengte in vieren en daarna in plakjes van 1 cm dik. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de spekblokjes, prei, courgette, wortel en knoflook. Giet de bouillon erbij. Voeg de gepelde tomaten met sap en de macaroni toe. Kook de soep 10 minuten. Schep de kabeljauw erdoor en kook zachtjes 5 minuten. Meng de kruiden erdoor.