Ossobuco à la Robert
bereiden
Ingrediënten
- 100 g boter of magarine
- 5 eetlepels olijfolie
- 4 kalfsschenkels
- bloem
- 2 uien, gesnipperd
- 1 flinke winterpeen, in dunne plakjes
- 250 g champignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook
- 4 tomaten, ontveld
- 140 g tomatenpuree
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 1 glas witte wijn medium
- 500 ml kippenbouillon
Bereiden
Laat de boter en olie in een stoofpan heet worden. Bestrooi de kalfsschenkels met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak het vlees in een paar minuten op hoog vuur bruin. Neem het vlees uit de pan. Voeg de ui, wortel, champignons, knoflook, tomaten, tomatenpuree en de Provençaalse kruiden aan de jus toe. Laat het ca. 5 minuten pruttelen en voeg dan de wijn en bouillon toe. Leg de schenkels weer in de pan en laat minstens 2 uur op laag vuur sudderen.
Tip
Bij ossobuco eet je spaghetti. Kook de spaghetti in kippenbouillon - dat komt de smaak ten goede - en doe voor het serveren een klontje boter in de spaghetti, of een scheutje truffelolie als je dat in huis hebt. Een frisse salade doet het er goed bij.
Het ledenrecept 'Ossobuco à la Robert' wordt je aangeboden door Rob. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com
Reacties op dit recept
- Christian Bij ossobuco kun je ook echte polenta eten... zoals veel Italianen het ook doen.