Risotto met ham en champignons

4 personen
bereiden

waardering 7,1obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g champignons, in schijfjes
  • 200 g ham, in reepjes
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verhit 25 g boter en fruit de ui kort aan. Schep de rijst erdoor. Bak de rijst al omscheppend tot de korrels glazig zijn. Roer de tomatenpuree en de koenjit erdoor. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 liter water en de wijn toe. Kook de risotto in circa 12 minuten zachtjes gaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend bruin. Voeg de hamreepjes en de doperwtjes aan de risotto toe en warm het geheel nog 2 minuten door. Roer de rest van de boter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Schep de champignons en peterselie erdoor. Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Het ledenrecept 'Risotto met ham en champignons' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com