Risotto met kastanjechampignons
bereiden
Ingrediënten
- 2 kippenbouillontabletten
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 400 g zilvervliesrijst
- 200 ml witte wijn
- 300 g kastanjechampignons
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 10 g walnoten, gehakt
Bereiden
Los de bouillontabletten op in 1 liter kokend water. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Fruit hierin de helft van de sjalotjes. Roer de rijst erdoor tot deze begint te glanzen. Blus de rijst af met de witte wijn en voeg de helft van de bouillon toe. Laat de risotto op laag vuur 15 minuten doorpruttelen in een pan zonder deksel. Voeg scheutje voor scheutje de rest van de bouillon toe en laat het 10 minuten doorkoken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de andere helft van de sjalotjes aan en voeg de kastanjechampignons toe. Bak ze mooi bruin op hoog vuur. Roer de Parmezaanse kaas door de risotto en breng deze op smaak met zout en peper. Schep de risotto op voorverwarmde borden en verdeel de kastanjechampignons en de walnoten erover.
Het ledenrecept 'Risotto met kastanjechampignons' wordt je aangeboden door Ingrid. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com