Spaghetti met verse tomatensaus
2 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 400 g tomaten, ontveld en in blokjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 25 g pijnboompitten, grofgehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ rode peper, fijngehakt
- 1 eetlepel kappertjes
- 15 g basilicum, fijngehakt
- 150-200 g spaghetti
- 50 g Parmezaanse kaas, grofgeraspt
Voorbereiden
Doe de tomaatblokjes in een kom en meng de olijfolie, de pijnboompitten, de knoflook, de rode peper, de kappertjes en het basilicum erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus minstens 1 uur bij kamertemperatuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Bereiden
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en zout in 10-12 minuten al dente. Giet de pasta af en schep de tomatensaus erdoor. Serveer in diepe borden, bestrooid met Parmezaanse kaas.
Het ledenrecept 'Spaghetti met verse tomatensaus' wordt je aangeboden door Karen. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com