St. Jakobsmosselen met paddenstoelen
2 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 15 g boter
- 225 g St. Jakobsmosselen
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 g oesterzwammen, in plakjes
- 50 g shii-take, in plakjes
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 4 lente-uitjes, in ringen
- 3 eetlepels slagroom of crème fraîche
- 1 eetlepel cognac
Bereiden
Verhit de boter in een koekenpan. Bak de mosselen 1-2 minuten. Schep ze af en toe voorzichtig om. Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm. Giet de olie in de pan. Verhit de olie en roerbak de paddenstoelen, de knoflook en de lente-uitjes 2 minuten. Leg de St. Jakobsmosselen weer in de pan. Voeg de room en de cognac toe en schep alles goed om. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en warm het goed door. Lekker met rijst.
Het ledenrecept 'St. Jakobsmosselen met paddenstoelen' wordt je aangeboden door Susan. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com