Stoofpotje met pompoen, kikkererwten en kipfilet
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 eetlepels tomatenpuree
- ½ theelepel harissa
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijn
- 1 kaneelstokje
- 500 g pompoen, in blokjes
- 450 g kipfilet, in blokjes
- 500 g kikkererwten (blik)
Bereiden
Fruit de ui in olijfolie. Bak de knoflook, tomatenpuree, harissa, paprikapoeder en komijn 1 minuut mee. Voeg 200 ml water en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de pompoenblokjes ca. 10 minuten tegen het kookpunt aan stoven. Voeg de kipfilet toe en stoof deze ca. 10 minuten. Voeg als laatste de kikkererwten toe en laat het stoofpotje heel even koken. Serveer direct. Lekker met couscous.
Extra benodigd
stoofpan
Variatietip
Vervang voor een vegetarische variant de kipfilet door rozijnen en noten.