Thaise kipcurry met kokosmelk
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 300 g kipfilet, in reepjes
- 2 eetlepels Thaise rode currypasta
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- ½ citroen
- 400 g wokgroenten
- 200 ml kokosmelk
Voorbereiden
Meng de kipreepjes met de currypasta en laat ze zo 10 minuten staan.
Bereiden
Verhit de olie in een wok en roerbak de gekruide kipreepjes in 4-5 minuten op hoog vuur gaar. Rasp de citroen en schep het citroenrasp en de wokgroenten erdoor en roerbak nog 3-4 minuten. Schenk de kokosmelk en het citroensap erbij en warm het gerecht nog 5 minuten zachtjes door. Voeg zout naar smaak toe. Lekker met rijst en komkommer.
Het ledenrecept 'Thaise kipcurry met kokosmelk' wordt je aangeboden door Alice. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com