Thaise roerbakschotel met biefstuk
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 g biefstuk, in reepjes
- 3 eetlepels sojasaus
- 250 g dunne sperziebonen, gehalveerd
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel Thaise rode currypasta
- 1 rode ui, in dunne partjes
- 1 limoen
Voorbereiden
Meng de biefreepjes in een kom met 1 eetlepel sojasaus en peper en laat dit 10 minuten staan.
Bereiden
Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze uitlekken. Verhit in een wok de olie met de currypasta. Roerbak de biefstukreepjes op hoog vuur bruin. Schep ze op een bord. Roerbak de ui 1-2 minuten. Rasp de limoen en pers de limoen uit. Schep de sperziebonen met de limoenrasp, 1 eetlepel limoensap en de resterende sojasaus erdoor. Warm alles al omscheppend goed door. Schep de biefstukreepjes erdoor en warm het geheel nog 1 minuut. Lekker met rijst.
Het ledenrecept 'Thaise roerbakschotel met biefstuk' wordt je aangeboden door Claudia. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com