Laagjes polenta met groentesaus

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de saus
  • 500 g rijpe tomaten, gepeld, zonder zaadjes, in stukjes gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 takje bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 takje basilicum, fijngehakt
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • voor de polenta
  • 400 g polenta

Bereiden

Draai voor de saus de tomaten door een zeef in een kom. Verhit de olie in een pan, doe er de bleekselderij, wortel, ui, peterselie en basilicum bij en roerbak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Roer er de tomaat door, voeg naar smaak peper en zout toe, leg een deksel schuin op de pan en laat de saus 1 uur pruttelen.

Maak intussen de polenta. Zet 2,25 liter lauwwarm water in een pan met dikke bodem op het vuur, doe er 2 theelepels zout bij en laat het aan de kook komen. Strooi er vervolgens al roerend de polenta bij, blijf regelmatig flink roeren en laat hem 30 tot 40 minuten koken, tot hij dik en glad is.

Schep om en om laagjes polenta, groentesaus en geraspte parmezaan in een voorverwarmde serveerschaal en zet het gerecht goed heet op tafel.

Kookboek

Het recept 'Laagjes polenta met groentesaus' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel Toscane

'De Zilveren Lepel Toscane' bevat zowel authentieke regionale recepten als lokale tradities, klassieke wijnen en speciaalzaakjes. Van ravioli uit Siena, konijn uit

... lees verder

© Van Dishoeck

Polenta tips