Groene detoxsmoothie
bereiden
Ingrediënten
- 1 kop ananas, geschild en grof gehakt (80 g) of 1 grote rijpe peer
- 2 grote rijpe bananen, vers of bevroren
- ½ kleine limoen, geschild en grof gehakt
- 1 koffielepel macapoeder
- ½ koffielepel spirulinapoeder
- 2 grote handenvol spinazie
- 1 groot handvol boerenkool (of extra spinazie, warmoes...)
- 1 klein handvol verse munt
Bereiden
Doe 100 ml water, de ananas (of peer), de banaan, de limoen, het macapoeder en het spirulinapoeder in de blender. Mix tot een romige smoothie. Voeg de spinazie, de boerenkool en de munt toe. Mix opnieuw.
Deze groene detoxsmoothie blijft luchtdicht afgesloten 2 dagen goed in de koelkast. Je kunt de smoothie ook 's avonds voorbereiden voor de volgende ochtend.
Extra benodigd
Blender
Opmerking
Spirulinapoeder wordt gemaakt van een blauwgroene alg. Het is erg rijk aan proteïnen, mineralen en vitamines B. Het zit ook boordevol chlorofyl, een krachtige natuurlijke ontgifter. Spirulina zal je helpen om zware metalen en andere schadelijke afvalstoffen uit je lichaam af te voeren.
Kookboek
Het recept 'Groene detoxsmoothie' is afkomstig uit het kookboek...
Julie natuurlijk
Julie van den Kerchove
'Julie natuurlijk' is een verrassend boek dat laat zien hoe je heel eenvoudig met zuivere, natuurlijke ingrediënten gezonde versies van cheesecake, brownies en
... lees verder © Uitgeverij Lannoo