Bami met kip en garnalen (bami goreng djawa)
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Gevogelte
Ingrediënten
- 250 g mie
- 1 eetlepel (zonnebloem)olie
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 350 g gesneden prei
- 1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
- 300 g kipfilet, in reepjes
- 2 theelepels ketoembar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel sereh
- 1 eetlepel sambal
- 3 eetlepels ketjap manis
- 100 g hamblokjes
- 150 g gekookte, gepelde Noorse garnalen
Bereiden
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken en knip de sliertjes eventueel in stukken.
Verhit de olie in een wok en roerbak de sjalotten, knoflook, prei en gember 2 minuten. Voeg de kip toe en roerbak die lichtbruin. Voeg de ketoembar, djinten, sereh, sambal en ketjap toe en roerbak het geheel nog 3 minuten.
Schep de mie, ham en garnalen door het kipmengsel. Laat het geheel al omscheppend door en door warm worden.
Kookboek
Het recept 'Bami met kip en garnalen (bami goreng djawa)' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Indonesië
diverse auteurs
Indonesisch eten is leuk: snel roerbakken, even koken of bakken, gaarstoven in kokosmelk… en dan stijgen de meest verrukkelijke geuren op uit pan of wok. Dit kookboek... lees verder
© Inmerc