Pannenkoekjes met blauwe bessen
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels heel fijne suiker
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 60 g boter, gesmolten, plus extra boter voor de pan
- 150 g verse blauwe bessen
- 100 g zachte boter
- ahornsiroop, om erbij te geven
Voorbereiden
Maak het pannenkoekenbeslag. Zeef het meel met het bakpoeder, de suiker en een snufje zout boven een grote kom. Maak in het midden een kuiltje. Klop in een kannetje de eieren, melk en gesmolten boter door elkaar. Giet dit mengsel in één keer in het kuiltje en klop alles tot een glad beslag. Bedek de kom met plasticfolie en zet hem 20 minuten weg.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Laat een koekenpan flink heet worden, draai het vuur laag en bestrijk de bodem met een dun laagje boter. Schep de blauwe bessen door het beslag. Schep ca. 60 ml (4 eetlepels) van het mengsel in de pan. Zwenk de pan, zodat het beslag uitvloeit tot een pannenkoekje van ca. 10 cm in doorsnee. Bak het pannenkoekje 1-2 minuten, tot de onderkant goudbruin is. Wip het pannenkoekje om en bak het 10-15 seconden aan de andere kant. Leg het pannenkoekje in de oven, om het warm te houden terwijl je de andere pannenkoekjes bakt.
Klop de zachte boter met de mixer tot een luchtige bleekgele crème. Stapel de pannenkoekjes op de borden en dien ze warm of koud op. Geef de geklopte boter en de ahornsiroop erbij.
Extra benodigd
Plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Pannenkoekjes met blauwe bessen' is afkomstig uit het kookboek...
Vers op je bord
diverse auteurs
'Vers op je bord' is het perfecte boek voor mensen die verse groeten en fruit kopen. Hoe kies je de beste soorten, hoe bewaar je het en hoe bereid je het? Waar moet
... lees verder © Uitgeverij Terra