Poffertjes recepten

Zie ook

Poffertjes

Poffertjes

Zeef 100 g bloem, 100 g boekweitmeel en ½ theelepel zout in een kom en vermeng alles goed. Maak een kuiltje in het midden en strooi er 1 eetlepel gedroogde gist in. Schenk er 200 ml lauwe melk bij en roer er, van het midden uit, een dik beslag van. Laat het beslag een paar minuten staan. Verdun het beslag dan geleidelijk met 150 ml extra melk. Leg een doek over de kom en laat het beslag op een warme plaats ca. 1 uur rijzen. verwarm de poffertjespan even voor en bestrijk de holletjes met een kwastje met boter. Vul met een pollepel de holletjes voor de helft met beslag. Bak de poffertjes snel aan één kant bruin en keer ze met een vork; bak ook de tweede kant snel bruin. Bestrooi de pofertjes met poedersuiker en geef er boter bij.

Poffertjespan

Er zijn speciale poffertjespannen, onder andere van gietijzer, in de handel. Was de pan na het gebruik niet in water met afwasmiddel af, maar veeg hem schoon met keukenpapier om aanbakken bij volgend gebruik van de pan te voorkomen.

[ Bron: 'Margriet kookboek' ]

[ Beeld: Sara Winter | Shutterstock.com ]