Courgette- en tofu-spiesjes met rijstsalade

4 personen
bereiden

waardering 7,3obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de rijstsalade
  • 250 g pandan rijst
  • 50 ml rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 100 g (ontdooide diepvries) doperwten
  • 125 g taugé
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • voor de marinade
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel vijfkruidenpoeder
  • voor de groente-spiesjes
  • 1 pak Alpro soya Tofu basis, in grove stukken
  • 1 courgette, in grove stukken
  • 250 g champignons, grote exemplaren gehalveerd
  • 300 g gare nieuwe aardappelen, in grove stukken

Bereiden

Doe de rijst met 350 ml water in een steelpan. Breng aan de kook, bedek met een deksel en zet het vuur laag. Laat de rijst in 15 minuten zachtjes gaar en droog koken.

Maak ondertussen een mengsel van de rijstazijn, suiker en 1 theelepel zout en voeg dit, samen met de doperwten, taugé en de paprika toe aan de gare rijst.

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Leg alle ingrediënten voor de spiesjes in de marinade.

Verwarm de grill voor. Maak een spies van de gemarineerde groenten en tofu. Grill de spiesen in 5 minuten om en om. Of gaar de spiesen 5 minuten in een oven op 200 °C.

Serveer de spiesen op de lauwwarme rijstsalade en giet er nog wat marinade overheen.

Extra benodigd

Grill, houten prikkers

Het recept 'Courgette- en tofu-spiesjes met rijstsalade' wordt je aangeboden door