Gebakken bloemkool met linzen met mosterdcrème
bereiden
Ingrediënten
- 150 g linzen du puy
- olijfolie
- 1 ui, in blokjes van ½ cm
- 1 teentje knoflook, grof gehakt
- 1 stengel bleekselderij, in blokjes van ½ cm
- ½ winterwortel, in blokjes van ½ cm
- 4 takjes tijm
- balsamicoazijn
- 1 kleine bloemkool
- 1 pakje Alpro soya Cuisine (kookroom)
- 100 ml groentebouillon
- 1 eetlepel grove mosterd
- 4 Alpro soya Fruitfilets
- Alpro soya Bakken & Braden
Bereiden
Kook de linzen ca. 20 minuten in ruim water totdat de linzen 'al dente' zijn.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg hier de uien, knoflook, bleekselderij, winterwortel en verse tijm aan toe. Smoor het in ca. 10 minuten gaar.
Doe daarna de uitgelekte linzen bij dit mengsel en breng het op smaak met balsamicoazijn en zout en peper.
Snijd de bloemkool in plakjes van een halve centimeter en bak ze met een beetje olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Kook voor de mosterdcrème de Alpro soya Cuisine samen met de groentebouillon tot een romige crème. Roer er daarna de grove mosterd doorheen en breng het op smaak met peper en zout.
Bak de Alpro soya Fruitfilets 4 minuten aan beide kanten, in een beetje Alpro soya Bakken & Braden.
Serveer de Fruitfilets met de linzen, de bloemkool en de mosterdcrème op vier voorverwarmde borden.
Het recept 'Gebakken bloemkool met linzen met mosterdcrème' wordt je aangeboden door Alpro soya
Reacties op dit recept
- Ruud Bloemkool niet gaar, linzen niet gaar en de bloemkool moeilijk in plakken te snijden.