Indiase curry met rijst en komkommer raïta
bereiden
Ingrediënten
- voor de currysaus
- 1 kaneelstokje
- 4 kardemom peulen
- 4 kruidnagels
- 2 eetlepels Alpro soya Bakken & Braden
- 2 uien, fijngesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 cm verse gember, fijngehakt
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel korianderpoeder
- ¼ theelepel cayennepoeder
- 1 blik tomaten
- voor de korma
- 500 g champignons, gehalveerd
- 2 pakken Alpro soya Reepjes pittig gekruid
- 1 pakje Alpro soya Cuisine (kookroom)
- voor de rijst
- 250 g basmatirijst, goed gespoeld
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 2 kardemom peulen
- 1 theelepel kurkuma
- voor de raïta
- 1 komkommer
- 2 eetlepels rijstazijn
- ½ theelepel suiker
Bereiden
Verwarm voor de currysaus de kaneel, kardemom, en kruidnagels 1 minuut in een koekenpan met 2 eetlepels Bakken & Braden en voeg dan de uien, knoflook en gember toe.
Voeg na 8 minuten de rest van de specerijen toe en laat ze 1 minuut meekoken.
Voeg vervolgens de tomaten toe met 250 ml water en kook het 15 minuten op een laag vuur. Verwijder het kaneelstokje, de kardemompeulen en de kruidnagels. (Bewaar de currysaus die resteert voor toekomstig gebruik in de koelkast of vriezer.)
Bak voor de korma de champignons 5 minuten in een koekenpan en voeg daarna de Pittige Reepjes en de Cuisine toe. Voeg daarna, naar smaak, de currysaus toe, met wat zout en peper. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Doe voor de rijst alle ingrediënten met 350 ml water en ½ theelepel zout in een pan en breng het geheel aan de kook. Bedek de pan vervolgens met een deksel en laat de rijst op laag vuur 15 minuten pruttelen. Maak de rijstkorrels voorzichtig los met een vork.
Halveer voor de raïta de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snipper hem fijn. Voeg dan de rijstazijn, suiker en een snufje zout toe.
Het recept 'Indiase curry met rijst en komkommer raïta' wordt je aangeboden door Alpro soya
Reacties op dit recept
- Norma Ik zou de tomaten graag vervangen kan dat bv door zoete aardappel. Iemand nog ander idee?