Marokkaanse kikkererwten-balletjes met venkeldip
bereiden
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 Spaanse peper, fijngehakt
- ½ bos verse koriander, fijngehakt
- 1 blik kikkererwten
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- sap van ½ citroen
- 1 pak Alpro soya Fijngehakt
- 4 tortilla’s
- 1 venkelknol
- 3 eetlepels Alpro soya Yoghurtvariatie Naturel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de knoflook, Spaanse peper en koriander met de kikkererwten, het komijn- en paprikapoeder, citroensap, en zout. Mix deze met een staafmixer - maar niet te fijn. Voeg het fijngehakt toe aan dit mengsel en breng op het smaak met zout en peper.
Snijd lange stroken van de tortilla’s. Maak balletjes van het mengsel met een ijsbolletjestang of lepel en wikkel ze in de stroken tortilla. Zet ze vast met een cocktailprikker.
Bak de balletjes 10 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de venkel fijn en voeg deze toe aan de yoghurtvariatie. Breng de dip op smaak met zout en peper.
Serveer de Marokkaanse balletjes met de dip als borrelhap of snack.
Extra benodigd
Staafmixer
Het recept 'Marokkaanse kikkererwten-balletjes met venkeldip' wordt je aangeboden door Alpro soya