Pasteitjes gevuld met prei en portobello's met vichywortelen
bereiden
Ingrediënten
- Alpro soya Bakken & Braden
- 2 grote preien, grof gesneden
- 2 takjes tijm, fijngehakt
- 2 pakjes Alpro soya Reepjes licht gekruid
- 2 portobello paddenstoelen (of andere lekkere paddenstoelen), in grove stukken
- 1 pakje Alpro soya Cuisine (kookroom)
- ½ eetlepel grove mosterd
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 ui, fijngesnipperd
- olijfolie
- 5 wortels, in de lengte in dunne plakjes
- honing
- peterselie naar smaak, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwarm Alpro soya Bakken & Braden in een pan met een zware bodem en voeg de prei en de tijm toe. Breng het op smaak met peper en zout en laat het ca. 5 minuten smoren met het deksel half op de pan.
Voeg de Alpro soya Reepjes en de paddenstoelen toe aan het preimengsel en laat het even meesmoren.
Voeg de Alpro soya Cuisine toe en kook het in tot een mooi romig mengsel. Breng het mengsel op smaak met mosterd, zout en peper.
Vul 4 kleine potjes of kopjes met het mengsel en bedek ze met natgemaakt bladerdeeg. Maak in het bladerdeeg 2 kleine gaatjes, zodat de stoom in de oven er uit kan.
Bak de potjes ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt.
Maak ondertussen de vichywortelen. Zet de uien even aan in een beetje olijfolie en doe daarna de wortelen bij de gesmoorde ui. Voeg een beetje honing toe en breng op smaak met peper en zout. Zet daarna de temperatuur laag en doe het deksel op de pan. Laat de wortelen op deze manier goed gaar worden.
Bestrooi de vichywortelen met de peterselie en serveer ze met de pasteitjes.
Het recept 'Pasteitjes gevuld met prei en portobello's met vichywortelen' wordt je aangeboden door Alpro soya