Pasteitjes gevuld met vegetarisch gehakt, meiknol en wortel
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Alpro soya Bakken & Braden
- 4 meiknollen
- 2 winterwortels
- 1 pak Alpro soya Fijngehakt
- 1 eetlepel bloem
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel Italiaanse kruidenmix
- 8 plakjes bladerdeeg
Bereiden
Bak de knoflook en ui glazig in wat Alpro soya Bakken & Braden.
Schil en snijd de meiknollen en wortels in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de uimengsel.
Voeg hier vervolgens het Alpro soya Fijngehakt aan toe. Bak de bloem even mee.
Verkruimel het groentebouillonblokje in het mengsel en giet er 150 ml water bij. Voeg vervolgens de kruidenmix toe. Laat het geheel sudderen tot de meiknol en de wortel gaar zijn. Breng op smaak met lekker veel peper en zout.
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
Laat het groentemengsel wat afkoelen en maak vervolgens 4 pasteitjes van telkens 2 plakjes bladerdeeg en het groentemengsel. Bak de pasteitjes in de oven in ca. 15 minuten tot goudbruin.
Bron
Het recept 'Pasteitjes gevuld met vegetarisch gehakt, meiknol en wortel' wordt je aangeboden door Alpro soya