Pilavrijst met baba ganoush en Fruitfilets
bereiden
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 1 ui, gesnipperd
- olijfolie
- ¼ theelepel piment
- ½ theelepel kaneel
- 8 gedroogde abrikozen, in stukjes
- 500 ml groentebouillon
- 250 g cashewnoten
- 4 Alpro soya Fruitfilets
- voor de baba ganoush
- 2 aubergines, in blokjes
- olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ theelepel komijnpoeder
- sap van 1 citroen
- 100 g Alpro soya Yofu Nature
- 50 g geroosterde hazelnoten
Bereiden
Spoel de rijst goed schoon onder koud water.
Smoor de uien 5 minuten in een diepe pan in een klein beetje olijfolie en voeg hierna de rijst, piment, kaneel en gedroogde abrikozen aan toe, totdat de rijstkorrels glanzen.
Giet vervolgens de groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en plaats het deksel op de pan. Laat dit 20 minuten op een laag vuur staan totdat alle vocht is opgenomen. Strooi daarna de cashewnoten over de rijst.
Bak intussen de aubergineblokjes in olijfolie in de pan tot ze gaar zijn.
Voeg hier de gesnipperde knoflook en het komijnpoeder aan toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper en citroensap naar smaak. Voeg ten slotte de Yofu en de geroosterde hazelnoten toe.
Bak de Alpro soya Fruitfilets 4 minuten om en om in een beetje olie in de pan goudbruin.
Serveer de Fruitfilets met de pilavrijst en de baba ganoush.
Het recept 'Pilavrijst met baba ganoush en Fruitfilets' wordt je aangeboden door Alpro soya