Romige citroen risotto met doperwtjes

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 200 g risottorijst
  • 1 glas witte wijn
  • 2 pakken Alpro soya Reepjes licht gekruid
  • geraspte schil en sap van ½ citroen
  • 2 takjes tijm
  • 300 g doperwten (bij voorkeur uit de diepvries)

Bereiden

Breng 600 ml water met het bouillonblokje aan de kook.

Bak de ui en 2 teentjes knoflook 5 minuten in een ruime pan.

Voeg hier de rijst aan toe en schep deze om tot de korrels glanzen. Blus de rijst af met de wijn.

Zet het vuur iets hoger en voeg de bouillon scheutje voor scheutje toe, tot alle bouillon is opgenomen.

Bak ondertussen de Alpro soya Reepjes licht gekruid met 1 teentje knoflook, citroenrasp en de tijm.

Voeg wanneer de risotto beetgaar is de Reepjes en de doperwten toe.

Laat het geheel 2 minuten doorkoken en breng op smaak met zout, peper en citroensap naar smaak.

Bron

Het recept 'Romige citroen risotto met doperwtjes' wordt je aangeboden door Alpro soya

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!