Samosa's met munt-yoghurtdip

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • Alpro soya Bakken & Braden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 pak Alpro soya Fijngehakt
  • ½ blik kokosmelk
  • 100 g doperwten
  • 1 pak filodeeg
  • 6 takjes verse munt, fijngehakt
  • 100 ml Alpro soya Variatie op yoghurt Naturel
  • 1 snufje suiker
  • 1 theelepel rodewijnazijn

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verwarm een koekenpan met een scheut Bakken & Braden en voeg de ui, knoflook en gember toe. Smoor deze tot ze glazig worden.

Voeg het komijn- en korianderpoeder, de tomatenpuree en het Alpro soya Fijngehakt toe en kook het 1 minuut. Doe er daarna de kokosmelk bij en kook het geheel in tot een dikke massa. Voeg als laatste de doperwten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Snijd het filodeeg in repen van 5 cm en smeer ze in met een beetje Bakken & Braden. Maak driehoekige pakketjes met de vulling en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak ze in ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

Maak ondertussen de munt-yoghurtdip. Meng de munt door de Alpro soya Variatie op yoghurt, samen met de suiker en azijn. Breng de dip op smaak met zout en peper.

Serveer de samosa's met de mint-yoghurt dip.

Het recept 'Samosa's met munt-yoghurtdip' wordt je aangeboden door