Shoarmabroodjes met vegetarisch gehakt
bereiden
Ingrediënten
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 3 tomaten, ontpit en in in blokjes
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 komkommer
- 2 pakjes Alpro soya Fijngehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- ¼ theelepel chilipoeder
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels tofunaise (zie onderaan het recept) of mayonaise
- 4 pitabroodjes
- sla
Bereiden
Meng de ui, tomaten en de ketchup.
Snijd de komkommer in de lengte door de helft en haal de zaadlijsten er uit. Snijd de komkommer in dunne plakjes en besprenkel deze met zout en peper. Laat de komkommer ongeveer 10 minuten staan.
Bak intussen het Alpro soya Fijngehakt met de specerijen en de knoflook en breng het op smaak met zout en peper.
Dep de komkommer droog en voeg de tofunaise hier aan toe.
Serveer het gehakt in een verwarmd pitabroodje samen met het komkommer- en tomaatmengsel en een beetje sla.
Tofunaise
Doe ¼ blok Alpro soya Tofu, 1 theelepel Dijon mosterd, het sap van ½ citroen, 100 ml zonnebloemolie en 1 teentje knoflook (optioneel) in een maatbeker en begin met de staafmixer van onderaf te mixen. Beweeg de staafmixer langzaam van de bodem naar boven tot het een gladde massa is geworden. Breng op smaak met zout en peper.
Het recept 'Shoarmabroodjes met vegetarisch gehakt' wordt je aangeboden door Alpro soya