Spaghetti met pikante tomatensaus
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- Alpro soya Bakken & Braden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 Spaanse peper, fijngehakt
- 500 g rijpe tomaten (of tomaten uit blik)
- ½ bos basilicum
- 2 pakken Alpro soya Reepjes pittig gekruid
- 400 g spaghetti
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
Bereiden
Verwarm een scheut Bakken & Braden in een steelpan en voeg hier de ui, knoflook en Spaanse peper aan toe. Bak ze 5 minuten op laag vuur tot glazig.
Kruis ondertussen de tomaten in, kook ze 30 seconden in heet water en plons ze daarna in ijskoud water. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes van 1 cm. Doe de tomaten bij het uienmengsel.
Verwijder de steeltjes van het basilicum, bind de steeltjes samen met wat touw en voeg dit ook toe aan de saus.
Laat de saus 20 minuten pruttelen op laag vuur. Verwijder de basilicumsteeltjes en voeg de Alpro soya Reepjes toe.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de spaghetti met de tomatensaus, wat gescheurd basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Bron
Het recept 'Spaghetti met pikante tomatensaus' wordt je aangeboden door Alpro soya