Thaise kokossoep met Chinese kool, taugé en tofu
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- olie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 2 cm laos of laos kruiden, fijngehakt
- 2 stengels citroengras
- 4 limoenbladeren
- 1 liter groentebouillon
- ½ Chinese kool, in stukjes van 1 cm
- 125 g taugé
- 1 blok Alpro soya Tofu basis, verkruimeld of in blokjes
- 1 blik kokosmelk
- 2 eetlepels sojasaus
- zoete chilisaus en limoensap naar smaak
Bereiden
Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotjes, laos, het citroengras en limoenblad toe. Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen. Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.
Het recept 'Thaise kokossoep met Chinese kool, taugé en tofu' wordt je aangeboden door Alpro soya
Reacties op dit recept
- Mieke Een heerlijke en makkelijke soep. Echt een aanrader!