Tofu-gnocchi met tomatensaus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Alpro soya Bakken & Braden
- 1 blik tomaten
- 150 g bloem
- 1 ei
- ½ pak Alpro soya Tofu Basis
- 1 bos basilicum
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Kook de aardappelen ca. 30 minuten in de schil tot ze gaar zijn.
Zet de ui en knoflook aan in een pan met Bakken & Braden totdat ze glazig zijn. Voeg de tomaten toe en laat deze 20 minuten sudderen op een laag vuur.
Schil de aardappelen en druk ze door een pureeknijper. Meng de gepureerde aardappel met de bloem en het ei en brokkel de tofu er doorheen. Maak hiervan lange worstjes van vingerdikte en snijd deze in stukjes van 2 cm. Markeer deze met een vork.
Zet een pan op met ruim gezouten water. Kook de gnocchi in het kokende water tot ze drijven.
Serveer de gnocchi met de tomatensaus, basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Extra benodigd
Pureeknijper
Het recept 'Tofu-gnocchi met tomatensaus' wordt je aangeboden door Alpro soya