Tofu teriyaki met paksoi

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 6,9
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 125 ml sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 125 ml mirin (zoete rijstwijn of 100 ml sake en 2 eetlepels suiker)
  • 2 pakjes Alpro soya Tofu Basis, in blokjes
  • Alpro soya Bakken & Braden
  • 2 struiken paksoi, 1 schuine stukken van 1 cm breed
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd

Voorbereiden

Doe de sojasaus, suiker en mirin in een sauspan. Breng het aan de kook en laat 3 minuten pruttelen. Schep de tofu blokjes door deze marinade en laat het een paar uur afgedekt in de koelkast marineren.

Bereiden

Verwarm in een grote pan een scheutje Bakken & Braden. Bak hierin de paksoi met de knoflook.

Verwarm in een koekenpan een scheutje Bakken & Braden en bak de gemarineerde tofu blokjes rondom.

Lekker met noedels of rijst.

Kookboek

Het recept 'Tofu teriyaki met paksoi' is afkomstig uit het kookboek...

Elke maandag lekker vleesvrij

Andy McDonald

Steeds meer mensen weten dat een dagje zonder vlees gezond is. En goed voor het milieu. Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook écht lekker wordt? Dit kookboek... lees verder

© Alpro soya

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!