Tofu teriyaki met paksoi
- 4 personen
- 25 min
- waardering 6,9
- Hoofdgerecht
- Japans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 125 ml sojasaus
- 2 eetlepels suiker
- 125 ml mirin (zoete rijstwijn of 100 ml sake en 2 eetlepels suiker)
- 2 pakjes Alpro soya Tofu Basis, in blokjes
- Alpro soya Bakken & Braden
- 2 struiken paksoi, 1 schuine stukken van 1 cm breed
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
Voorbereiden
Doe de sojasaus, suiker en mirin in een sauspan. Breng het aan de kook en laat 3 minuten pruttelen. Schep de tofu blokjes door deze marinade en laat het een paar uur afgedekt in de koelkast marineren.
Bereiden
Verwarm in een grote pan een scheutje Bakken & Braden. Bak hierin de paksoi met de knoflook.
Verwarm in een koekenpan een scheutje Bakken & Braden en bak de gemarineerde tofu blokjes rondom.
Lekker met noedels of rijst.
Kookboek
Het recept 'Tofu teriyaki met paksoi' is afkomstig uit het kookboek...
Elke maandag lekker vleesvrij
Andy McDonald
Steeds meer mensen weten dat een dagje zonder vlees gezond is. En goed voor het milieu. Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook écht lekker wordt? Dit kookboek... lees verder
© Alpro soya