Vegetarische moussaka
- 4 personen
- 55 min
- waardering 7,2
- Hoofdgerecht
- Grieks
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 2 uien, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 3 pakjes Alpro soya Fijngehakt
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 kruidnagels
- snufje kaneel
- snufje piment
- 1 laurierblad
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 pakje Alpro soya Cuisine (kookroom)
- 2 eetlepels broodkruim of paneermeel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de aubergines in plakjes en besprenkel ze met zeezout. Laat 20 minuten staan.
Smoor de uien en knoflook 5 minuten in een koekenpan met 2 eetlepels olie.
Voeg het Alpro soya Fijngehakt, de tomatenpuree, en specerijen toe en laat dit 2 minuten verder sudderen.
Voeg als laatste de tomaten uit blik toe en kook het geheel nog 10 minuten.
Spoel de aubergines af en dep ze droog. Leg ze op een ovenschaal met een klein beetje olijfolie en bak in ca. 10 minuten gaar in de oven.
Doe een beetje broodkruim in een ovenschaal en leg dan om en om het gehaktmengsel en de aubergine in de schaal. Eindig met de Alpro Soya Cuisine. Bak de moussaka 15 minuten in de oven.
Bron
Het recept 'Vegetarische moussaka' wordt je aangeboden door Alpro soya