Vegetarische salade niçoise
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- voor de salade
- 2 little gem sla
- 1 eetlepel kappertjes
- 120 g sperziebonen
- 10 nieuwe aardappelen
- 4 eieren
- 4 tomaten, in partjes
- 150 g zwarte olijven
- 1 theelepel oregano
- voor de dressing
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel dijon mosterd
- 2 theelepels wittewijnazijn
- voor erbij
- 4 Alpro soya Fruitfilets Appel
- olijfolie
Bereiden
Scheur de little gem sla in stukken en leg ze in een slakom.
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en mix dit goed en schenk dit vervolgens over de sla heen, samen met de kappertjes.
Kook de sperziebonen al dente (net gaar).
Snijd de aardappelen in vieren en kook ze 10-12 minuten totdat ze gaar zijn. Kook tijdens het koken van de aardappelen de eieren mee ze tot ze hardgekookt zijn.
Bak de Alpro soya Fruitfilets in een klein beetje olie in 4 minuten aan beide zijden in de pan tot ze goudbruin zijn.
Doe vervolgens alle ingrediënten voor de salade bij de sla. Hussel alles even door elkaar en serveer de salade met de Fruitfilets.
Het recept 'Vegetarische salade niçoise' wordt je aangeboden door Alpro soya