Vegetarische sheperd's pie
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 ui, in blokjes van ½ cm
- 2 winterwortels, in blokjes van ½ cm
- 1 prei, in blokjes van ½ cm
- ½ knolselderij, in blokjes van ½ cm
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 pakjes Alpro soya Fijngehakt
- 1 eetlepel bloem
- 250 ml groentebouillon
- 1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes, fijngesneden
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 1 pakje Alpro soya Cuisine (kookroom)
Bereiden
Laat alle groenten ca. 10 minuten smoren in de olijfolie in een pan met een zware bodem.
Voeg het Fijngehakt en de bloem toe en roer het geheel goed door.
Voeg als laatste de bouillon, de rozemarijn en zout en peper naar smaak toe. Doe vervolgens het deksel op de pan en laat dit geheel pruttelen op een laag vuur.
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn, giet ze vervolgens af en stamp ze fijn. Voeg hier voldoende Cuisine toe tot het een mooie gladde puree wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Doe het gehakt in een ovenschaal met daarop de aardappelpuree en maak ruitjes met een vork. Plaats de schaal ca. 8 minuten onder de gril, totdat de puree een krokante korst heeft.
Het recept 'Vegetarische sheperd's pie' wordt je aangeboden door Alpro soya