Vegetarische stroganoff
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 250 g rijst
- 2 eetlepels Alpro soya Bakken & Braden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 grote ui, in kleine blokjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 350 g champignons, gehalveerd of in kwarten
- 2 pakjes Alpro soya Reepjes licht of pittig gekruid
- 1 pakje Alpro soya Cuisine (kookroom)
- 150 ml groentebouillon
- 1 citroen
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereiden
Zet de rijst op met 350 ml water en 1 theelepel zout. Wanneer de rijst kookt, zet deze dan 20 minuten op laag vuur.
Verwarm een koekenpan met Bak & Braden, voeg de knoflook en uien toe en smoor ze 5 minuten tot ze glazig worden. Bak daarna het paprikapoeder 1 minuut mee.
Voeg vervolgens de champignons en Alpro soya Reepjes toe en bak het geheel 4 minuten.
Voeg tenslotte de Alpro soya Cuisine en de groentebouillon toe, kook alles een paar minuten.
Breng de stroganoff op smaak met citroensap, zout en peper. Strooi de gehakte peterselie over de saus. Serveer met de stroganoff en de rijst.
Het recept 'Vegetarische stroganoff' wordt je aangeboden door Alpro soya