Wortel-pompoensoep
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 cm verse gember, fijngehakt
- ½ flespompoen, in blokjes van 1 cm
- 2 winterwortels, in blokjes van 1 cm
- 1 theelepel geroosterde korianderzaadjes, gekneusd
- 1 glas witte wijn (optioneel)
- 1,2 liter groentebouillon
- 1 pak Alpro soya Reepjes licht gekruid
- 1 limoen
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiden
Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie en voeg dan de uien, knoflook en gember toe. Zet dit op een lage temperatuur aan, totdat het glazig wordt.
Voeg de pompoen en winterwortel toe aan het uienmengsel, samen met de gekneusde korianderzaadjes. Bak het geheel samen 5 minuten door en blus het dan met de witte wijn en de groentebouillon. Kook dit ca. 20 minuten op een lage temperatuur.
Pureer de soep en voeg dan de Alpro soya Reepjes toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en limoensap.
Strooi voor het serveren een beetje peterselie over de soep.
Extra benodigd
Staafmixer
Het recept 'Wortel-pompoensoep' wordt je aangeboden door Alpro soya