Zuurkool met knolselderijpuree en portsaus
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 uien, fijngesnipperd
- Alpro soya Bakken & Braden
- 6 jeneverbessen, gekneusd
- 2 takjes tijm
- 1 pak zuurkool
- 1 kleine knolselderij, in blokjes van 1 cm
- 2 grote kruimige aardappelen, in blokjes van 1 cm
- 1 pakje Alpro soya Cuisine (kookroom)
- 50 ml port
- 1 glas rode wijn
- 250 ml groentebouillon
- maïzena
- 4 Alpro soya Burgers mild
Bereiden
Doe 1 gesnipperde ui in een middelgrote pan. Smoor de uien 5 minuten in Alpro soya Bakken & Braden, samen met de gekneusde jeneverbessen en 1 takje tijm.
Voeg hier de zuurkool aan toe en doe een deksel op de pan. Laat de zuurkool ca. 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
Kook intussen de knolselderij- en aardappelblokjes met 1 theelepel zout ca. 15 minuten in een steelpan, met zoveel water dat de blokjes net onder staan. Giet de knolselderij en aardappelen af wanneer ze gaar zijn, pureer ze en voeg Alpro soya Cuisine toe voor een extra romige puree.
Neem een sauspannetje en voeg hier de andere gesnipperde ui, de port, de rode wijn en de rest van de tijm toe. Kook het geheel totdat de wijn tot de helft is ingekookt.
Voeg de groentebouillon toe aan de rode wijn en bindt het met maïzena tot een mooie saus.
Bak de Alpro soya Burgers in een beetje Alpro soya Bakken & Braden 2 minuten aan elke kant goudbruin.
Serveer de burgers met de knolselderijpuree, zuurkool en portsaus.
Bron
Het recept 'Zuurkool met knolselderijpuree en portsaus' wordt je aangeboden door Alpro soya