Roergebakken groenten in sojasaus
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels Amoy donkere sojasaus
- 4 eetlepels Amoy sesamolie
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels gemberpuree (pot)
- 2 eetlepels knoflookpuree (pot)
- 300 g broccoli, in kleine roosjes
- 2 rode paprika's, in reepjes
- 250 g kastanjechampignons, in plakjes
- 1 struik paksoi, in brede repen
- 1 blikje Amoy bamboescheuten, uitgelekt
- 1 blikje baby maïskolfjes, uitgelekt
- 2 eetlepels maïzena
Bereiden
Meng de sojasaus met de sesamolie en ½ eetlepel versgemalen zwarte peper in een kommetje en zet dit apart.
Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en knoflook tot het gaat geuren. Schep alle groenten erdoor en bak ze al omscheppend 5 minuten op hoog vuur.
Verwarm de groenten al omscheppend nog 3 minuten en voeg geleidelijk 150-200 ml water toe, zodat de groenten alleen omhuld zijn met wat water.
Meng de maïzena met 100 ml water en voeg dit papje met het sojasausmengsel al roerende aan de groenten toe. Laat het gerecht nog heel even sudderen tot het vocht licht gebonden is.
Lekker met noedels.
Variatietip
Voeg 250 g biefstuk in dunne plakjes toe en marineer deze eerst in de helft van het sojamengsel.
Het recept 'Roergebakken groenten in sojasaus' wordt je aangeboden door Amoy
Reacties op dit recept
- Gerda Advies: net als in de wok-restaurants de groenten eerst in het kokende water omscheppen.
- Vroni Hoi. Ik doe altijd een minuutje inkokend water, blancheren. Maar soms vind ik dan de worteltjes nog wat aan de harde kant. Groetjes Vroni.
- Djordy Erg lekker, maar we vonden het wel erg vet.