Frittata met paprika, tomaat en witte kaasblokjes
bereiden
Ingrediënten
- 1 pot Arla Apetina Classic witte kaasblokjes in olie
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 stevige tomaten, onpit en in kwarten
- 2 rode paprika's, in brede repen
- 7 eieren
- 2 eetlepels fijngehakte verse oregano
- 1 ongesneden brood
Bereiden
Verwarm 4 eetlepels olie van de kaasblokjes, fruit hierin de sjalotjes en knoflook glazig. Voeg de tomaat en paprika toe en bak ze even mee.
Klop de eieren in een grote kom los, breng op smaak met versgemalen peper, zout en de oregano.
Schep de uitgelekte kaasblokjes door het eimengsel samen met de paprika, de tomaten en de sjalotjes en knoflook.
Verwarm 3 eetlepels olie van de kaasblokjes in een koekenpan, schenk het groente-eimengsel erin, bak de frittata op een laag vuur met het deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin aan de onderkant.
Laat de frittata op een deksel glijden, doe nog wat olie in de pan en laat de frittata omgekeerd in de pan glijden. Laat de frittata in nog 5 minuten helemaal gaar worden.
Bestrooi eventueel met nog wat versgemalen peper en serveer met vers brood en wat sla.
Het recept 'Frittata met paprika, tomaat en witte kaasblokjes' wordt je aangeboden door Arla