Hartige aardappeltaart met tomatensalade
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- voor de aardappeltaart
- 8 eieren
- 500 g verse roomkaas naturel (bv Bon Appetit)
- 75 g chilipepers, zonder zaadjes, fijngehakt
- 900 g aardappelen, in blokjes, bijna gaargekookt
- 2 uien, gesnipperd
- voor de tomatensalade
- 800 g tomaten, in plakjes
- 150 g Arla Apetina witte kaas (plak), in blokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 100 g olijven
- 100 ml wittewijnazijn
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Klop voor de aardappeltaart de eieren los met de verse roomkaas. Breng op smaak met zout en peper. Roer de chilipepers, aardappelen en uien door het mengsel.
Bekleed de bodem van 2 springvormen met bakpapier en smeer ze goed in met wat olie. Verdeel de vulling over de springvormen en bak de taart ca. 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Schik voor de salade de plakjes tomaat op een schaal. Bestrooi de tomaten met de witte kaas, de ui en de olijven. Besprenkel de salade met de wittewijnazijn.
Serveer de aardappeltaart met de tomatensalade.
Extra benodigd
2 springvormen (Ø 22 cm), bakpapier
Het recept 'Hartige aardappeltaart met tomatensalade' wordt je aangeboden door Arla