Mediterraan gevuld brood met gehakt en gedroogde tomaatjes

4 personen
bereiden

waardering 7,3obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 ciabatta's of stokbroden
  • 1pot Arla Apetina Classic blokjes in olie
  • 300 g rundergehakt
  • 2 sjalotjes, in fijne ringetjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel koriander
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie
  • 8 zongedroogde tomaatjes, in stukjes

Bereiden

Snijd ¼ van de bovenkant van het brood af, hol het brood iets uit.

Laat de witte kaasblokjes uitlekken maar bewaar de olie. Verwarm 3 eetlepels van de opgevangen olie in een koekenpan. Bak hierin het gehakt samen met de sjalotjes rul.

Voeg tijdens het bakken de chilipoeder, komijnpoeder, koriander en wat zout toe. Bak het gehakt in ongeveer 8 minuten bijna gaar, maak het op smaak af met wat versgemalen peper.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Meng de helft van de munt en peterselie samen met de witte kaasblokjes en de zongedroogde tomaatjes door het gehakt.

Vul het brood met dit mengsel, meng intussen de overige olie met nog 2 eetlepels fijngehakte kruiden.

Besmeer het gevulde brood met wat kruidenolie.

Het recept 'Mediterraan gevuld brood met gehakt en gedroogde tomaatjes' wordt je aangeboden door