Schotse eieren (gehaktballen gevuld met ei)
bereiden
Ingrediënten
- 9 kleine eieren
- 150 g Arla Apetina kaasplak
- 500 g half-om-half gehakt
- 5 sneetjes witbrood, in kleine stukjes
- 1 rode paprika, in kleine stukjes
- 2 bosuitjes, in kleine stukjes
- nootmuskaat
- paneermeel
- boter en olie
Bereiden
Kook 8 eieren 7 minuten in kokend water, spoel ze met koud water af en pel ze.
Klop intussen 1 ei los met 1 eetlepel water.
Verkruimel de kaas boven de kom waar het gehakt in gaat. Kneed het gehakt met de kaas, het brood, paprika, bosuitje, versgemalen peper, zout, nootmuskaat en het los geklopte ei door elkaar, tot een taaie massa ontstaat.
Bekleed 1 gepeld, gekookt ei met een deel van het gehaktmengsel tot een mooie bal en rol deze door het paneermeel. Doe dit vervolgens met alle gepelde eieren.
Verhit een ruime hoeveelheid boter met een scheutje olie, doe de gehaktballen erin zodra de grote bellen zijn verdwenen, en braad de gevulde gehaktballen op een hoog vuur aan.
Draai het vuur lager, voeg wat warm water toe en braad de Schotse eieren in ongeveer 15 minuten gaar.
Voeg eventueel na 5 minuten nog een kleine hoeveelheid water of bouillon toe.
Het recept 'Schotse eieren (gehaktballen gevuld met ei)' wordt je aangeboden door Arla
Reacties op dit recept
- Josine Kun je deze gehaktballen met gekookt ei ook invriezen?