Spinazie-piroggen

4 personen
bereiden

waardering 7,3obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g spinazie
  • boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 200 g Arla Apetina 10% blokjes in water
  • 3 eetlepels slagroom
  • 8 diepvries bladerdeegplakjes, ontdooid

Bereiden

Smoor de spinazie in wat boter gedurende 4 minuten in een gesloten pan. Voeg de sjalot, knoflook, 2 eieren, de rozijnen, de witte kaasblokjes en de room erbij. Maak het geheel verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Leg de plakjes deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat, steek er met een glas of steker rondjes uit met een doorsnee van ca. 12 cm.

Klop een eidooier los, bestrijk de randen van het deeg ermee, leg vervolgens op ieder deegplakje een volle eetlepel van het spinaziemengsel. Vouw het deeg dubbel en druk de randjes goed aan. Bestrijk de bovenkant met eigeel.

Bak de spinazie-piroggen in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Lekker als snack of geserveerd met een salade een heerlijke lunch.

Extra benodigd

Bakpapier

Het recept 'Spinazie-piroggen' wordt je aangeboden door