Tomatensalade met citrusdressing
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 citroen, bij voorkeur biologisch
- 1 limoen, bij voorkeur biologisch
- 100 ml olijfolie
- 2 eetlepels fijngesneden vers basilicum
- 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
- 4 rijpe vleestomaten, in dunne plakken
- 1 plak Arla Apetina witte kaas, in dunne plakken
- rucola
Bereiden
Boen de citroen en limoen goed schoon en rasp de schil van beiden met een rasp. Pers ze vervolgens uit.
Klop 4 eetlepels citrussap samen met de olijfolie en versgemalen peper en zout tot een gladde dressing. Roer er dan 4 eetlepels fijngesneden kruiden en de citroen- en limoen-rasp door.
Leg de tomaat en witte kaas plakjes om en om op vier borden, schik er rucola over en schenk er een ruime hoeveelheid dressing over.
Breng de salade verder op smaak met versgemalen peper.
Serveer met krokant afgebakken brood.
Het recept 'Tomatensalade met citrusdressing' wordt je aangeboden door Arla