Aubergine met gehakt uit de oven
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 g gehakt
- 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
- 2 vleestomaten, in dunne plakjes
Bereiden
Snijd de aubergine in de lengte in plakken en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de plakken aan beiden kanten lichtbruin. Leg de plakken op een bord.
Voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe aan de koekenpan en bak het gehakt hierin rul. Bestrooi het gehakt met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Besmeer iedere plak aubergine aan één zijde met Boursin en leg 2 plakken op een bakplaat. Bouw om en om met aubergine, gehakt en tomaat mooie stapeltjes als een 'lasagne'. Eindig met een plak aubergine met Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden. Bak de aubergine-stapels 15 minuten in de oven.
Het recept 'Aubergine met gehakt uit de oven' wordt je aangeboden door Boursin
Reacties op dit recept
- Toni Vleestomaten weggelaten. Aubergine, courgette, Italiaanse kruiden gebruikt. Knoflookolie gebruikt en kruidensmeerkaas met gemengde geraspte kaas. Was super heerlijk.