Lauwwarme pastasalade met kerstomaatjes en gerookte kipfilet
bereiden
Ingrediënten
- 300 g penne of andere pasta
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 g pancetta (of ontbijtspek)
- 1 kuipje Boursin Cuisine Light
- 1 bakje kerstomaatjes, gehalveerd
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 400 g gerookte kipfilet, in blokjes of plakjes
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 3 eetlepels aceto balsamico
- 75 g rucola
- verse basilicum, in stukjes gescheurd
- Parmezaanse kaas
Bereiden
Kook de penne in ruim kokend water 'al dente' (beetgaar) en giet af.
Verwarm in een wok een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de pancetta toe en bak deze samen met de knoflook krokant.
Zet het vuur laag, voeg de penne toe en roer deze goed om met een aantal flinke scheppen Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden Light. Voeg de kerstomaatjes toe en verwarm goed mee.
Rooster intussen de pijnboompitten in een aparte koekenpan.
Meng de gerookte kipfilet en de rode ui door de pasta.Breng de pastasalade op smaak met peper, zout en aceto balsamico.
Schep de rucola, het basilicum en de geroosterde pijnboompitten erdoor en meng alles goed. Rasp grove flinters van de Parmezaanse kaas en leg deze vlak voor het serveren bovenop de pastasalade.
Het recept 'Lauwwarme pastasalade met kerstomaatjes en gerookte kipfilet' wordt je aangeboden door Boursin
Reacties op dit recept
- ans Mijn dochter had dit recept gemaakt, het smaakte perfect, nu ben ik inmiddels lid van jullie geworden.
- esther Mijn dochter van 11 had zelf dit recept opgezocht en we hebben het nu bijna wekelijks op het menu staan zo lekker vinden we het. Ik doe alleen de rucola alvast op het bord leggen en dan de pasta erop scheppen omdat de kinderen dat lekkerder vinden, als je de rucola nl door de warme salade meng smaakt het wat bitterder.
- atti Heerlijk!!!
- jeffrey Mijn vriendin haar lekkeste eten! Echt top.
- Rikie Mijn eerste gerecht van deze site. Veelbelovend. Deze salade is verrukkelijk!
- Anja Echt zo lekker en snel klaar te maken. Super recept!