Pizza met courgette en pijnboompitten
2 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 g bloem
- ½ zakje gist
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
- 3 eetlepels tomatenblokjes, uit blik
- ½ courgette, in plakjes
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 5 kerstomaatjes, gehalveerd
- 3 eetlepels geraspte oude kaas
Voorbereiden
Doe de bloem, gist, 1 theelepel zout, 150 ml water en 1 eetlepel olijfolie in een kom. Kneed er een soepel deeg van en laat afgedekt 20 minuten rijzen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Vermeng Boursin Cuisine met de tomatenblokjes in een klein schaaltje.
Bestrooi het werkblad met bloem, rol het deeg uit tot een cirkel (Ø 30 cm) en leg het op een bakplaat. Smeer met een lepel het Boursin-tomatenmengsel uit over de pizza.
Beleg de pizza met de courgetteplakjes, pijnboompitten, kerstomaatjes en de oude kaas en besprenkel met de rest van de olijfolie. Bak de pizza ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Het recept 'Pizza met courgette en pijnboompitten' wordt je aangeboden door Boursin