Risotto met kastanjechampignons
bereiden
Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon
- olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 250 g risottorijst
- 100 g kastanjechampignons, in plakjes
- 6 eetlepels Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
- 1 courgette
- sap van ½ citroen
- Parmezaanse kaas, voor garnering
Bereiden
Breng de groentebouillon aan de kook.
Verwarm wat olijfolie in een pan met een dikke bodem. Voeg de sjalot toe en bak deze glazig. Voeg de risottorijst toe en roer 2 minuten door. Voeg, al roerend, in kleine hoeveelheden de bouillon toe.
Verhit intussen wat olijfolie in een koekenpan en bak de champignons in 3-4 minuten gaar en bruin. Schep de champignons door de risotto.
Voeg als de rijst een papperige consistentie heeft gekregen Boursin toe. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd met een kaasschaaf lange plekken van de courgette. Grill de courgetteplakken vervolgens aan beide kanten op de grillpan. Breng op smaak met peper en zout, 2 eetlepels olijfolie en het citroensap.
Serveer de risotto op de courgettelinten, garneer met geschaafde plakjes Parmezaanse kaas.
Extra benodigd
Grillpan
Het recept 'Risotto met kastanjechampignons' wordt je aangeboden door Boursin
Reacties op dit recept
- Louise uhhhhhh, wanneer voeg je de champignons toe?
- Louise oops, keek eroverheen.....
- Basia Lekker!
- Angelique Smakekijk eet vandaag utzelfde.