Vegetarische risotto met roomkaas en rucola

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 20 g boter of margarine
  • 300 g risottorijst
  • 1½ liter warme groentebouillon
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 150 g rucola

Bereiden

Smelt de boter in een pan en bak hierin de ui glazig.

Voeg de risottorijst toe en laat de korrels, onder voortdurend roeren, enkele minuten meebakken op een niet te hoog vuur.

Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer de risottorijst regelmatig om tijdens het koken gedurende ca. 20 minuten.

Roer de laatste paar minuten Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden erdoor en laat goed verwarmen.

Schep op het laatste moment de rucola, waarvan de blaadjes eventueel kleiner worden gesneden, door de risotto.

Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met versgemalen peper.

Het recept 'Vegetarische risotto met roomkaas en rucola' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • marian erg machtig door de boursin wat een overheersende smaak geeft. Ik vind het niet voor herhaling vatbaar.
  • anna Heb een half kuipje gewone boursin erdoor gedaan, vond het heerlijk! Ook de variatie met boursin, fijngesneden ham en prei was zeer geslaagd!
  • Mario Erg lekker! Een half kuipje boursin vond ik ook wel voldoende. En ik heb maar één liter bouillon gebruikt in plaats van anderhalf, maar nog wel een scheut witte wijn erin :-)