Pastasalade met gegrilleerde groenten

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g pasta (fusilli, penne of orecchiette)
  • 4 eetlepels pesto
  • 100 ml wittewijnazijn (het liefst witte balsamico)
  • 1 kleine aubergine (ca. 200 g), in plakken
  • 1 gele of groene paprika, in repen
  • 1 oranje of rode paprika, in repen
  • 3 kleine courgettes, in de lengte in plakken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • verse basilicum

Bereiden

Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en bewaar 100 ml kookwater voor het maken voor de saus. Roer door het kookwater de pesto, wittewijnazijn en peper naar smaak. Houd 2 eetlepels van de saus achter en roer de rest door de uitgelekte pasta en laat dit ca. 20 minuten intrekken.

Bestrijk intussen de aubergineplakken, repen paprika en plakken courgette met olijfolie en grilleer de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 10 minuten onder een hete grill, onder regelmatig keren.

Snijd de helft van de gegrilleerde groenten in stukjes en meng deze door de pasta. Rangschik de overige groenten om de salade op het bord en bestrijk deze met de achtergehouden saus. Garneer met vers basilicum.

Extra benodigd

Bakpapier

Het recept 'Pastasalade met gegrilleerde groenten' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • joke zeeeeer lekker een aanrader