Warme salade van paprika, olijven en grote garnalen
bereiden
Ingrediënten
- 1 groene, gele, rode en oranje paprika
- 12 grote garnalen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- ½ bosje bosuitjes, in dunne ringetjes
- 100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 3 eetlepels witte balsamicoazijn
Bereiden
Halveer de paprika's en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Leg de paprikahelften met het snijvlak naar onderen ca. 15 minuten onder de op 220 °C voorgewarmde ovengrill. Haal als het velletje gebruind is en blaasjes krijgt de paprika's uit de oven. Laat ze kort in een plasticzakje afkoelen en trek dan het velletje eraf. Snijd de paprika's in blokjes.
Pel de garnalen, verwijder de darm, was ze en dep ze droog.
Verhit 3 eetlepels olie in een pan en stoof de chilipeper daarin licht. Bak de garnalen in de chiliolie aan beide kanten in 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de paprika, bosui en olijven in een schaal. Meng 1 eetlepel olijfolie, de chiliolie uit de pan en de balsamicoazijn en sprenkel over de salade. Serveer de salade met de garnalen.
Het recept 'Warme salade van paprika, olijven en grote garnalen' wordt je aangeboden door Colourfultaste