Gazpacho
4 personen
bereiden
wachten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
- 1 kleine komkommer, geschild, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 ml groente- of kruidenbouillon (desgewenst)
- 400 g Heinz Gepelde Tomaten
- 500 ml Heinz Gezeefde Tomaten
- enkele blaadjes basilicum
Bereiden
Pureer de sjalotjes, komkommer, knoflook, paprikapoeder en olijfolie met de staafmixer of in de keukenmachine. Schenk er, als je de soep te dik vindt, de bouillon bij.
Voeg de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten met sap toe en pureer alles tot een gladde soep.
Voeg peper en zout naar smaak toe en laat de soep in de koelkast goed koud worden.
Serveer de soep in glazen of kommen, gegarneerd met een blaadje basilicum.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Variatietip
Vervang Heinz Gezeefde Tomaten eens door Heinz Tomato Frito en Heinz Gepelde Tomaten door Heinz Tomatenblokjes (met knoflook of met basilicum en oregano).
Het recept 'Gazpacho' wordt je aangeboden door Heinz
Reacties op dit recept
- Christiane De soep blijft te dik, zou ik er water bijdoen?